Tässä muutama kommentoija on kysellyt kuinka verkkoa tehdään siemenhelmillä. Voisin tähän yrittää selostaa tuollaisen putkimaisen verkon tekemisen. Suokaa anteeksi, en ole oikeastaan kovin tekninen henkilö. Käytän lähdeviitteenä kirjaa "The Encyclopedia of Beading Techniques"  -kirjaa, kirjoittanut Sara Withers ja Stephanie Burnham.

324928.jpg
1.) Ensimmäiseen kerrokseen 15 siemenhelmeä, helmien koko oli muistaakseni 10. Järjestys on seuraava: 1 musta 2 punaista jne kunnes on siis yhteensä 15 kappaletta helmiä. Sitten vain solmitaan helmet tavallisen mehupillin ympärille, pillin halkaisija on 1 cm.  Pillin juju on pitää lanka sopivan kireällä kaikilla kierroksilla.

324929.jpg
2.) Aletaan rakentaa putkea. Vie neula uudestaan ensimmäisen mustan helmen läpi ja lisää neulaan 2 punaista, 1 musta ja 2 punaista helmeä.

324930.jpg
3.) Tämän jälkeen viet neulan 3:nen mustan helmen läpi. Eli 4 helmeä jää väliin. Jatka näin vielä toisen kerran, eli 2 punaista 1 musta 2 punaista. Ja taas jää 4 helmeä väliin, eli neula menee 5:nen mustan helmen läpi.

324931.jpg

4.) Tälle kierrokselle ei jää kuin yksi musta helmi, joten neula viedään vielä 2 punaisen ja yhden mustan helmen läpi. Näin päästään yksi kerros ylöspäin. Sitten jatkuu samalla lailla, eli 2 punaista 1 musta ja 2 punaista neulaan ja 4 helmeä jätetään väliin jne...

Helmien värit voivat olla mitä vaan, tuon yhdistävän (mustan) helmen välissä voi toki olla enemmän tai vähemmän (punaisia) helmiä. Kaventaa voi siten, että vähentää punaisia helmiä, jos haluaa päättää putken edes jotenkin siististi.