Kun istun tässä ja katselen työpöytää, josta löytyy jäätelötikku, hammastahnatuubin korkki, leegoja, suurennuslasi ja erilaista pikku sälää pilvin pimein, tajuan että ihmistyyppejä on vain kahdenlaisia: laittajia ja jättäjiä. Laittajat ovat niitä ihmisiä, jotka tavaraa käytettyään laittavat sen takaisin mistä ottivatkin, vanhat rikkinäiset tavarat he heittävät roskiin tai kierrättävät, juuri hankitulle asioille kuten kuminauhoille tai nastoille heillä on välittömästi säilömispaikka. Sitten on nämä jättäjät: tavaraa käytettyään se kirpoaa käsistä vaikka olohuoneen sohvalle, vanhat rikkinäiset tavarat ovat sulassa sovussa uusien tilalle hankittujen vieressä tai sitten kaapin nurkkaan säilöttynä (tämä vain siinä tapauksessa että anoppi on tulossa kylään), juuri hankitut pikkuesineet kuten yllä mainitut kuminauhat ja nastat pyörivät keittiön tasoille, kunnes ne hukkuvat ja taas pitää ostaa uusia. Ja kumpikaan ihmistyyppi ei voi käsittää toista. Vaikka luulen, että salaa me..eikun he jättäjät haluaisivat olla laittajia.

No niin asiaan. Tilasin Villihelmestä satsin. En  olekaan pitkään aikaan tilannut sieltä mitään. Miten ihailtavaa luonteenlujuutta!
Olenhan minä kyllä tilaillut sitten Sayilasta ja muualta...mutta ihan pikkuisen vaan

81124.jpg

Näpräilin turhautumiseen saakka massojen kanssa. Minulla on pari ihanaa kirjaa jossa on kivoja ohjeita, mutta mutta.... yritä siinä sitten näpertää jotain kaiverruskuviota pehmeään massaan, jokaa on pyörinyt hikisissä käsissä. Säälittävää. Parempi pitäytyä vaan näissä pyöreissä ja sileissä.

81123.jpg


81122.jpg